Opetussuunnitelmakauden vaihtaminen HOPSilla - Sisu

kansikuva

Opetussuunnitelmakauden vaihtaminen HOPSilla - Sisu

Tuoreuttaminen

Tutkinto-ohjelman voi tarvittaessa tuoreuttaa samalla tavalla kuin opintokokonaisuudet ja opintojaksot. Suurin tarve tuoreuttamisella on opintojaksolla koska ilmoittautuminen toteutuksille ei onnistuu, jos ei ole kuluvan vuoden versio hopsissa. Aloitusvuoden jälkeiset versiot ovat valittavissa tuoreuttamisen avulla. Kauden vaihtaminen tapahtuu klikkaamalla sinistä koodilinkkiä, opintojakson, kokonaisuuden tai tutkinto-ohjelman sinistä linkkiä.

tuoreuttaminen

Linkistä avautuu esite, jossa version oikealla puolella pudotusnuolen alta on valittavissa haluttu kausi avautuvasta valikosta ja klikkaa yläreunan bannerista Ota käyttöön tämä versio. Jos on joku muu vahvistamaton valintabanneri olemassa, klikataan sitä pois ensin, muuten tämä banneri saada jäädä piiloon sen toisen bannerin taakse.

opintojaksoesite

Jos vaihtaa tutkinto-ohjelman tai opintokokonaisuuden vuosiversio, avautuu uusi ikkuna jossa valitaan vaihda tutkinto-ohjelma/kokonaisuutta

vaihta kokonaisuutta

Kun klikkaat uudelleen vaihdetun tutkinto-ohjelman/kokonaisuuden linkkiä, valitse Versio-kohtaan opetussuunnitelmakausi, jonka mukaista rakennetta haluat HOPSillasi noudattaa.”

uusi vahvistettu versio

Sama toimii myös opintojaksoille. Opetussuunnitelmakauden vaihtuessa opintojaksojen versiot tulee tuoreuttaa kuluvalle kaudelle ennen opintojaksolle ilmoittautumista. Katso tarkemmin ilmoittautumisen ohjeista.