Ylioppilaskunta LTKY

kansikuva

Ylioppilaskunta LTKY

Ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen toimija, jonka tarkoituksena on edistää opiskelijoiden asioita niin opinnoissa kuin yhteiskunnassakin. LUT-yliopiston ylioppilaskunta tarjoaa monenlaisia palveluita edunvalvonnasta peräkärryyn. Lisää LUT-yliopiston ylioppilaskunnasta voit lukea täältä.

Puheenjohtajan terveiset 2023Lari Vanhala

Tervetuloa meidän opiskelijayhteisöömme!

Olet tehnyt loistavan valinnan tulla osaksi meitä. Koko yhteisö odottaa innolla teidän uusien fuksien tuloa ja olen varma, että teistä jokainen löytää oman paikkansa täältä. Luentosalien ulkopuolella ylioppilaskunta, killat ja erilaiset harrasteyhdistykset tarjoavat verkostoitumista ja aktiviteetteja, joten tekemistä löytyy varmasti jokaiselle. Heti alussa tulet tutustumaan kaikkiin näihin mahdollisuuksiin!

Meidän yhteisöömme jokainen on tervetullut sellaisena kuin on ja jokaisella on velvollisuus arvostaa yksilöiden moninaisuutta, olla tekemättä oletuksia toisista sekä kunnioittaa jokaista yhteisön jäsentä. Minkäänlaiselle häirinnälle tai syrjinnälle ei ole sijaa yhteisössämme. Heti ekana päivänä tulet tutustumaan Skinnarilan henkeen ja mitä se tarkoittaa. Pidän jännityksessä siihen asti! Teemme kaikkemme, että jokainen tulee viihtymään täällä.

Lukion jälkeen meikäläinen ei vielä tiennyt yhtään, mitä oikeastaan haluaisin opiskella. Armeijan sekä yhden välivuoden jälkeen päätin hakea LUTiin mielenkiintoisen alan perässä ja tavoitteena muuttaa uudelle paikkakunnalle. Haltioiduin kuitenkin eniten meidän opiskelijayhteisöstä, joka tämän uuden fuksin otti avosylin vastaan syksyllä 2019. Opintojen alun innoittamana hain tuutoriksi haluna antaa uusille opiskelijoille mahdollisimman hyvä alku opinnoille. Opiskelija-aktiivina matka on jatkunut aina ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi, mutta tavoite aktiivina ei ole juuri muuttunut: haluan pitää huolen, että kaikilla meidän opiskelijoilla olisi kokemuksiltaan mahdollisimman rikas opiskelijaelämä ja voivat olla osa yhteisöä. Ja tää yhteisö on täynnä upeita ihmisiä, jotka tavoittelevat täysin samaa tarjoten uusille että vanhoille opiskelijoille mahdollisuuden kokea ja vaikuttaa koko opiskeluajan.

Mutta nyt: nauti kesästä ja uusi vaihe alkaa syksyllä!

Terveisin,
Lari Vanhala
Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja