Ylioppilaskunta LTKY

kansikuva

Ylioppilaskunta LTKY

Ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen toimija, jonka tarkoituksena on edistää opiskelijoiden asioita niin opinnoissa kuin yhteiskunnassakin. LUT-yliopiston ylioppilaskunta tarjoaa monenlaisia palveluita edunvalvonnasta peräkärryyn. Lisää LUT-yliopiston ylioppilaskunnasta voit lukea täältä.

Puheenjohtajan terveiset 2022

Lämpimästi tervetuloa meidän opiskelijayhteisöön!

Wau! Olet tehnyt loistavan valinnan tulla osaksi meitä. Me kaikki odotamme innolla teidän uusien fuksien tuloa ja olen varma, että jokainen löytää oman paikkansa täältä. Luentosalien ulkopuolella ylioppilaskunta, ainejärjestöt ja erilaiset harrastekerhot odottavat innolla uusia yhteisön jäseniämme, joten tekemistä löytyy varmasti jokaiselle. Heti alussa tulet tutustumaan kaikkiin näihin mahdollisuuksiin!

Meidän yhteisöömme jokainen on tervetullut sellaisena kuin on ja  jokaisella on velvollisuus arvostaa yksilöiden moninaisuutta, olla tekemättä oletuksia toisista sekä kunnioittaa jokaista yhteisön jäsentä. Minkäänlaiselle häirinnälle tai syrjinnälle ei ole sijaa yhteisössämme. Heti ekana päivänä tulet tutustumaan Skinnarilan henkeen ja mitä se tarkoittaa. Pidän jännityksessä siihen asti! Teemme kaikkemme, että jokainen tulee viihtymään täällä.

Itse muutin syksyllä 2019 vieraaseen Lappeenrantaan, taustalla rakas pieni lukioyhteisö ja elämään perspektiiviä tuonut varusmiespalvelus. Ensimmäiseen tapahtumaan (Back to uni -bileet) keräsin paljonkin rohkeutta mennä yksin. Uskalsin mennä ja koko tapahtuman ajan oli uusia ihmisiä ympärillä, yksin en siis jäänyt! Ensimmäisenä syksynä hain melko pitkään omaa paikkaani ja opiskelukin vähän takkusi. Melkoisen kannustuksen jälkeen uskalsin hakea oman ainejärjestön hallitukseen samaisena syksynä, josta sitten löytyikin oma porukka ja yhteenkuluuvudeen tunne. Pari vuotta myöhemmin rohkeutta ja kannustusta oli kertynyt sen verran, että uskalsin hakea luottamusta ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi. Nyt saan todella olla kehittämässä entistä avoimempaa, yhdenvertaisempaa ja parempaa LUT-yhteisöä! Luota siis itseesi, käytä mahdollisuudet olla rohkea ja utelias sekä muista nauttia. Aika menee hyvin nopeasti täällä!

Rentouttavaa kesää ja nähdään syksyllä!Roosan kuva

Rakkain terveisin,

Roosa Grönberg

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja