Ohjeet tenttitilaisuuteen

kansikuva

Ohjeet tenttitilaisuuteen

Maskinkäyttösuositus

Yleinen maskisuositus kampuksilla on päättynyt. Harkitse maskin käyttöä oman terveytesi ja turvallisuutesi perusteella etenkin, jos kuulut riskiryhmään.

Tenteissä on saatavilla maskeja.

Jos tunnet itsesi sairaaksi, tärkeintä on pysyä kotona. Tulethan kampukselle tenttiin vain oireettomana!

Tenttien kesto ja ajankohdat

Tentit ovat pääsääntöisesti kolmen tunnin mittaisia, ellei tenttijärjestyksessä ole toisin mainittu. Kolmen ja neljän tunnin tentit alkavat periodien aikana parittomilla viikoilla maanantaina, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16:15.

Tenttiviikoilla tenttejä järjestetään maanantaista perjantaihin:

  • klo 8:30-11:30 (neljän tunnin tentit klo 8:30-12:30) ja
  • klo 16:15-19:15 (neljän tunnin tentit klo 16:15-20:15)

Yleisohjeet tenttitilaisuuksiin

Tenttisalit ilmoitetaan tenttipäivän aamuna eLUT-portaalissa ja sähköisillä ilmoitustauluilla, jotka löytyvät pääaulasta ja opintopalveluiden seinältä. Paperiversio salilistasta löytyy pääaulan infopistettä vastapäätä olevalta ilmoitustaululta.

Opiskelijoiden tulee saapua tenttiin hyvissä ajoin. Opiskelijoiden on EHDOTTOMASTI jätettävä matkapuhelimet suljettuina ja muut ylimääräiset tavarat laukkuihin, mukaanluettuna rannekellot. Laukut saa tuoda salin laidalle, muttei viedä istumapaikalle. Istumapaikalle saa ottaa mukaansa vain kirjoitusvälineet tenttipaperissa mainittujen materiaalien lisäksi.

Opiskelijoiden välinen keskustelu on ehdottomasti kielletty siitä lähtien kun he saapuvat saliin. Tentin voi aloittaa, kun valvoja on antanut luvan. Tentin aikana opiskelijoiden välinen keskustelu on ehdottomasti kielletty. Mikäli opiskelijalla on asiaa valvojalle, hän ilmoittaa asiasta viittaamalla.

Tenttiin voidaan hyväksyä opiskelija, joka tulee 15 minuuttia myöhässä tentin aloittamisesta, aika katsotaan tenttisalin kellosta. Myöhästynyt tenttijä ei saa lisäaikaa tentin suorittamiseen.

Tentistä voi poistua aikaisintaan 15 minuuttia tentin alkamisajankohdan jälkeen. Opiskelijan on poistuessaan palautettava vähintään yksi nimellä ja opiskelijanumerolla varustettu vastauspaperi valvojalle ja todistettava henkilöllisyytensä (esim. kuvallisella henkilökortilla). Opiskelijakortin mobiiliversiota ei voi käyttää, koska puhelin on jätettävä laukkuun salin laidalle tentin ajaksi ja laukun voi noutaa vasta sitten, kun on jättänyt vastauspaperin.

Mikäli opiskelija käyttää puhelinta tentin aikana, opiskelijat keskustelevat keskenään tai toimivat muuten ohjeiden vastaisesti, valvoja puuttuu asiaan. Mikäli tilanteessa epäillään vilppiä, poistetaan epäilty opiskelija välittömästi tenttitilaisuudesta. Vilppiepäilystä ilmoitetaan tentaattorille, opiskelijapalveluiden päällikölle, kurssin vastuuopettajalle/-professorille, Schoolin johtajalle tai Schoolin johtajan määräämälle henkilölle ja yliopiston lakimiehelle. Kussakin vilppitapauksessa sovellettava kurinpitomenettely harkitaan tapauskohtaisesti.

Usein kysytyt kysymykset LUTin tenttiasioista.