Kansainvälisen harjoittelun apurahat

kansikuva

Kansainvälisen harjoittelun apurahat

LUTin harjoittelijavaihtoa varten myönnettävät apurahat määräytyvät harjoittelukohteen sekä harjoittelun keston mukaan. Harjoittelun apuraha maksetaan sille ajalle, jonka opiskelijan on oltava läsnä harjoitteluorganisaatiossa. Kestoon ei lasketa mukaan vaihtokohteessa ennen harjoittelun alkua tai sen jälkeen vietettyjä päiviä. 

Apuraha haetaan LUT Mobility-Onlinen kautta ja pystyt tekemään apurahahakemuksen sen jälkeen, kun harjoittelusi sopimus on kaikkien osapuolien allekirjoittama ja löytyy tallennettuna LUT Mobility-Onlinesta. Harjoittelun apuraha maksetaan kertasuorituksena ennen vaihdon alkua (tai heti kun mahdollista). 

Apuraha maksetaan ainoastaan fyysiselle harjoittelujaksolle. Tämä tarkoittaa sitä, että harjoittelu tulee suorittaa fyysisesti kohdeorganisaation sijaintimaassa. Hybridimallilla (harjoittelu suoritetaan kohdemaassa osin etänä ja osin kontaktina) suoritettavaa vaihtojaksoa voidaan tukea apurahalla. Täysin etänä suoritettavaan vaihtojaksoon ei myönnetä apurahaa. Monimuotovaihtojaksoon (blended mobility) myönnetään apuraha siihen ajanjaksoon, joka suoritetaan fyysisesti kohdemaassa ja virtuaalinen osuus on apurahaton. Blended-vaihto tapahtuu siis osin kotimaasta ja osin kohdemaassa suoritettavana. Apurahaa ei voi saada kotimaahan tai varsinaiseen asuinmaahan suuntautuvaan harjoitteluun.

Lukuvuoden 2023-2024 apurahasummat ja -ehdot löydät alla olevan taulukon lisäksi sivun alareunassa olevasta liitetiedostosta. Erasmus+ apurahaa myönnetään "first come - first served" -periaatteella tarkoittaen, että apurahoja myönnetään hakemusjärjestyksessä niin kauan kuin tukea on jäljellä.

Erasmus+ pitkäkestoiset harjoittelut

RYHMÄ 1:

Tanska, Islanti, Irlanti, Liechtenstein, Luxemburg, Norja, Ruotsi

+ kumppanimaat: Färsaaret, Sveitsi, Iso-Britannia

690 € / kk

RYHMÄ 2:

Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Tšekki, Kypros, Viro, Ranska, Saksa, Kreikka, Itävalta, Italia, Latvia, Liettua, Malta, Alankomaat, Puola, Portugali, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Espanja, Turkki, Pohjois-Makedonia

+ kumppanimaat Andorra, Monaco, San Marino, Vatikaanivaltio

640 € / kk

Kolmannet maat, jotka eivät osallistu Erasmus+ ohjelmaan:

Muut kumppanimaat Euroopan ulkopuolella

700 € / kk 

Osallisuustuki

Lisätuki perheellisille opiskelijoille, joilla on alaikäisiä lapsia

250 € / kk
Erasmus+ esteettömyystuki opiskelijoille, joilla on terveyteen liittyviä erityistarpeita

Lopullinen summa määräytyy

hakijan tarpeiden mukaan.