Ilmoittautuminen tentteihin ja välikokeisiin

kansikuva

Ilmoittautuminen tentteihin ja välikokeisiin

Tentteihin, välikokeisiin ja kielikeskuksen tentteihin ilmoittaudutaan Sisussa, joko HOPSin kautta tai Malliajoitusta hyödyntäen.

Tentteihin ja välikokeisiin on ilmoittauduttava erikseen. Tenttien ajankohdat löytyvät myös tenttijärjestyksestä.

Exam- ja Moodle -tentteihin ilmoittaudutaan opettajan ohjeiden mukaisesti.

Ilmoittautumisaika

Muistathan ilmoittautua tentteihin ajoissa. Ilmoittautumisajan päätyttyä tenttiin pääsee vain, jos tentissä on tilaa. Myöhässä ilmoittautuminen maksaa 40 euroa. Tarkemmat tiedot täällä.

Lukuvuonna 2022–2023 ilmoittautumisaika syyslukukauden tentteihin alkaa 1.8.2022 ja kevätlukukauden tentteihin 1.12.2022.

Ilmoittautuminen tenttiin päättyy viikkoa ennen tenttipäivää. Voit perua ilmoittautumisen 2 työpäivää ennen tenttiä. Jos et peru ilmoittautumistasi, katsotaan se käytetyksi tenttikerraksi.

Tenttipäivä Viimeinen ilmoittautumispäivä   Viimeinen perumispäivä
Maanantai Tenttiä edeltävän viikon maanantai Tenttiä edeltävän viikon torstai
Tiistai Tenttiä edeltävän viikon tiistai Tenttiä edeltävän viikon perjantai
Keskiviikko Tenttiä edeltävän viikon keskiviikko Tenttiviikon maanantai
Torstai Tenttiä edeltävän viikon torstai   Tenttiviikon tiistai
Perjantai Tenttiä edeltävän viikon perjantai   Tenttiviikon keskiviikko

Tentin peruminen

Mikäli olet jo ilmoittautunut tenttiin, mutta et pääsekään osallistumaan, muistathan peruuttaa ilmoittautumisesi Sisuun viimeistään 2 työpäivää ennen tenttiä. Ilmoittautumisen peruminen on erittäin tärkeää, koska ilmoittautuminen katsotaan aina yhdeksi käytetyksi tenttikerraksi! Jos sairastut äkillisesti perumisajan päättymisen jälkeen etkä pääse sen vuoksi tenttiin ja haluat kyseisen tenttikerran uudelleen käyttöösi, toimita opintotoimistoon lääkärin/terveydenhoitajan/sairaanhoitajan todistus. Todistuksen voi toimittaa myös jälkikäteen.

Kolme tenttikertaa

Sinulla on mahdollisuus kolmeen tenttikertaan opintojaksolla. Tämä koskee kaikkia tenttejä tenttimistavasta riippumatta.

Jos et ole läpäissyt tenttiä kolmella yrityskerralla, hae opettajalta lisätenttikertaa lomakkeella hakemus lisätenttikerrasta (ks. myös ohjesivu).

Hyväksytyn arvosanan korottaminen

Sinulla on oikeus yrittää korottaa tenttimällä arvosanaasi yhden kerran opintojaksolla järjestettävien kolmen tenttikerran aikana, jos opintojakson arvosanaa on mahdollista tenttimällä korottaa. LUT-yliopistossa suoritettuja opintojaksoja ei voi korottaa hyväksilukemalla opintojakso muualla suoritetuilla opinnoilla.

Kolmen tenttikerran rajoitus koskee lukuvuodesta 2021–2022 alkaen järjestettäviä opintojaksoja. Opintojakson osasuorituksia ei voi korottaa.

Ota yhteyttä opinto@lut.fi, jos sinulla on kysyttävää tentteihin ilmoittautumisesta.

 

Lue lisää tenteistä ja tenttimisestä täältä.