Exam-tenttivierailu

kansikuva

Exam-tenttivierailu

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että suoritat oman korkeakoulusi opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun Exam-tenttitilassa. Lisätietoja tenttivierailusta.

Yleistä tenttivierailusta LUT-yliopistossa

Ilmoittautuminen tenttiin tehdään kotikorkeakoulun Exam-järjestelmässä. Huomaa, että tenttivarauksesi näkyy vain kotikorkeakoulusi Exam:ssa.

Sähköisessä Exam-tentissä noudatetaan LUT-yliopiston sähköisen tenttimisen ohjeita. Vieraillessasi LUT-yliopiston Exam-tilassa sitoudut myös noudattamaan LUT-yliopiston Exam-tilojen käyttösääntöjä. Exam-tiloissa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta.

LUT-yliopiston Exam-tilojen työasemat ovat Windows-koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima. Nettiin pääsyä ei ole. Tentin aikana käytössäsi olevat ohjelmistot ja laitteet voit tarkistaa sivulta Exam - Sähköinen tenttiminen.

Huomioithan, että sähköisessä EXAM-tentissä ei ole mahdollista käyttää paperia muistiinpanojen tai tenttivastausten kirjoittamiseen.

Lue seuraavat ohjeet ennen tenttisuoritustasi LUT-yliopistossa:

Käyttösäännöt

Sähköinen tentti eroaa paperitenttitilaisuudesta valvonnan sekä sähköisyyden ja siihen liittyvien ominaisuuksien vuoksi, joten sähköisessä tenttitilassa noudatetaan tiukempia käyttäytymissääntöjä kuin perinteisissä tenteissä.

Muista tämä:

Tenttitilassa on valvontakameroita, joiden avulla tenttijöitä valvotaan. Järjestelmä tallentaa kuvan ja äänen. Tallenteita tarkistetaan tarvittaessa jälkikäteen.

Kameravalvonnasta on tehty rekisteriseloste, rekisterinpitäjä LUT. Ilmoittautuminen Exam‐tenttiin tarkoittaa, että annat samalla luvan kameravalvontaan.

  • Tenttiin saapuvista valitaan satunnaisesti henkilöitä, joiden tulee todistaa henkilöllisyytensä ennen tenttitilaan siirtymistä.
  • Jokaiselta tenttikoneelta löytyy Exam-tenttimiseen liittyvät yleiset ohjeet (kansiosta Instructions). Opettajan tentin yhteydessä ilmoittamia tarkempia ohjeita on myös noudatettava.
  • Tenttitilasta ei saa poistua kesken tentin eikä tenttitilassa saa liikkua turhaan.
  • Tenttitilassa ei saa keskustella muiden kanssa, vilkuilla toisten koneita, tai olla missään kanssakäymisessä muiden tenttijöiden kanssa.
  • Säilytyslokerikon käyttö on sallittu ainoastaan sähköisen tenttimisen tilassa tenttiä suorittaville tentin ajan. Säilytyslokero on tyhjennettävä välittömästi sähköisen tenttimisen tilasta poistumisen jälkeen. Tavaroiden säilyttäminen lokerossa tapahtuu opiskelijan omalla vastuulla.
  • Kaikki tavarat kuten paperit, ruoka, juoma, puhelin tai muut elektroniset laitteet on jätettävä säilytyslokeroihin tentin ajaksi.
  • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien johdosta, toimi ”Ongelmatilanteet” ‐ohjeen mukaisesti. Ohje löytyy tenttikoneelta kansiosta Instructions.
  • Mikäli opiskelijan todetaan rikkoneen tässä mainittuja ohjeita, tenttisuoritus voidaan tällä perusteella hylätä. Vilppiepäily tutkitaan ja tenttivilppi voi johtaa suorituksen hylkäämiseen ja mahdolliseen kurinpidolliseen toimenpiteeseen.

Toimiminen tenttikoneella

Tenttikoneelle ei tarvitse erikseen kirjautua.

Aloita klikkaamalla pikakuvaketta 1. Exam. Selaimen aloitussivuna on Examin kirjautumissivu. Valitse Haka-organisaatiovalikosta oma korkeakoulusi ja kirjaudu Examiin oman korkeakoulusi tunnuksilla.

Tenttitilanteessa Exam-järjestelmään kirjautumisessa ei ole käytössä kaksivaiheista tunnistusta, koska Exam-tilaan ei saa viedä puhelinta.

Tenttivierailu LUTin opiskelijoille

Kun varaat tenttiajan toisen korkeakoulun tenttitilasta, tutustu tarkkaan korkeakoulun tenttiohjeisiin ja sääntöihin. Tärkeää: Varmista etukäteen, että tenttikoneella on tentissä tarvittavat ohjelmat.

Katso ohje: Tenttiajan varaaminen toisen korkeakoulun tenttitilasta

Tenttivierailu LUTin tenttitiloissa muiden korkeakoulujen opiskelijoille

Lappeenranta

Lappeenrannassa tarvitset tenttitilaan pääsyyn kulkuavaimen. Avaimen voit lainata arkisin pääaulan infopisteestä yliopistomestareilta (katso aukioloajat) tai opiskelijoiden asiakaspalvelusta (katso aukioloajat). Huomioi varausta tehdessäsi infopisteen/opiskelijoiden asiakaspalvelun aukioloajat, että ehdit hakea kulkuavaimen ennen tenttiä.

Palauta kulkuavain tentin jälkeen siihen palvelupisteeseen, josta avaimen lainasit. Aukioloaikojen ulkopuolella infosta lainatun avaimen voit palauttaa infopisteen postiluukkuun ja opiskelijoiden asiakaspalvelusta lainatun avaimen postilaatikkoon asiakaspalvelun oven vieressä.

Lisätietoja Exam-tiloista.

Lahti

Lahdessa Niemenkadun tenttitilaan pääsee ilman kulkuavainta klo 9-16. Mikäli tenttisi alkaa klo 16-20 välisenä aikana, rakennuksen sisäänkäyntiovi B2 on avoinna klo 19.15 asti.

Niemenkadun kartta

Kartta Niemenkadun Exam-tilan sijainnista

Voit avata kartan myös pdf-tiedostona tästä linkistä.

Lisätietoja Exam-tiloista.

Kouvola

Käynti rakennukseen pääovesta kävelykadun puolelta (Kauppalankatu). LUTin tilojen ja Exam-tilan ovet ovat lukitut. Tarvitset pääsykoodin, jonka voit tilata osoitteesta opetushelp@lut.fi
Tilaa pääsykoodi hyvissä ajoin ennen tenttiä, viimeistään tenttiä edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä. Koodin saat sähköpostiisi. Ilmoita tilauksessa tenttivarauksesi tarkka ajankohta.

Mikkeli

Mikkelissä tenttitilaan pääsee ilman kulkuavainta kampuksen aukioloaikana klo 8-16.

Lisätietoja Exam-tiloista.