Tietoa LUT Yliopistosta

kansikuva

Tietoa LUT Yliopistosta

LUT-yliopisto on yksi parhaista yliopistoista maailmassa.

Syksyllä 2021 julkistetussa THE-rankingissa LUT-yliopisto nousi maailman 300 parhaan yliopiston joukkoon. Times Higher Educationin (THE) Engineering-tieteenalan alakohtaisessa vuoden 2021 rankingissa LUT-yliopisto on 400 parhaan joukossa. Times Higher Educationin (THE) kauppa- ja taloustieteiden alakohtaisessa vuoden 2021 rankingissa LUT-yliopiston kauppakorkeakoulu on maailman 175 parhaan bisneskoulun joukossa.

Arvostetussa QS World University Rankings (QS) -listassa LUT on sijalla 414 maailman parhaiden yliopistojen joukossa. Lisäksi LUT on yksi maailman 20 lupaavimmasta haastajayliopistosta korkeakoulutuksen konsulttiyritys Firetailin raportin mukaan.

LUT-yliopistossa voi opiskella tekniikkaa ja kauppatieteitä sekä niitä sujuvasti yhdistellen. Syksyllä 2023 yliopistossamme alkaa sosiaali- ja käyttäytymistieteiden sekä viestintä- ja informaatiotieteiden koulutukset.  Lisäksi tarjoamme kaikille avoimia yliopisto-opintoja avoimessa yliopistossa sekä täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia jo korkeakoulututkinnon suorittaneille. 

Useat LUTin tutkinto-ohjelmat ovat läpäisseet kansainvälisen akkreditoinnin. Akkreditoinnit ovat tae LUTissa suoritettujen tutkintojen korkeasta laadusta, kansainvälisten standardien mukaisuudesta ja jatkuvasta kehittämisestä. LUTista valmistuvat opiskelijat työllistyvätkin erinomaisesti oman alansa töihin ja olemme aktiivinen tutkimusmaailman sekä elinkeinoelämän yhteistyökumppani.

LUTilla on kampukset Lappeenrannassa ja Lahdessa, n. 6000 opiskelijaa sekä n.1200 henkilökunnan jäsentä. Eri kansallisuuksia LUTissa on lähes 90 ja uusista opiskelijoista sekä henkilökunnasta kolmannes on ulkomaalaisia.

LUT-yliopiston rehtori on Juha-Matti Saksa. Vararehtoreina toimivat Jaana Sandström ja Jari Hämäläinen

Toimintaamme ohjaa LUT-yliopiston hallitus, jonka puheenjohtajana toimii Teresa Kemppi-Vasama

Lisää tietoa LUTin toiminnasta löydät täältä.