Aloitusohjeet avoimen yliopiston opiskelijoille

kansikuva

Aloitusohjeet avoimen yliopiston opiskelijoille

Aktivoi LUT-tunnus

Avoimen yliopiston opiskelijana saat käyttöösi LUT-tunnuksen, jolla kirjaudut esimerkiksi Moodle-verkko-oppimisympäristöön, sähköpostiin ja Sisu-opintohallintojärjestelmään. Aktivoi tunnuksesi ennen opintojen alkua osoitteessa https://id.lut.fi/

Aktivointi verkkopalvelussa edellyttää vahvaa tunnistautumista joko henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Katso lisätietoja: LUT-tunnus ja salasana

Kurssiaikataulut

Kurssien tarkat lukujärjestykset löydät TimeEdit -lukujärjestysohjelmasta.

Sisu-opintohallintojärjestelmä

Sisussa https://sisu.lut.fi/ pääset tarkastelemaan tietojasi (mm. opiskelijanumerosi) ja opintosuorituksiasi. Voit myös tulostaa Sisussa itsellesi opiskelutodistuksen ja kurssin suorittamisen jälkeen opintosuoritusotteen. 

Sisu ohjeet

LUT-sähköposti

Ota käyttöön LUT-sähköposti. Kurssien asioista tiedottaessaan opettajat käyttävät ainoastaan opiskelijoiden LUT-sähköpostiosoitteita. Sähköpostin käyttöönotosta löytyy ohjeita täällä: IT-ohjeet ja opiskelun työkalut

LUT sähköpostin aktiivinen käyttöönotto tai sähköpostin edelleen ohjaus varmistaa ajantasaisen tiedon perille tulemisen.

Moodle-verkko-oppimisympäristö

Pääsääntöisesti kursseilla on käytössä kurssialustat Moodle -verkko-oppimisympäristössä. Kurssialusta löytyy Moodlesta viimeistään, kun kurssi alkaa ja opettaja on avannut kurssialustan. Moodleen pääset kirjautumaan LUT-tunnuksella osoitteessa https://moodle.lut.fi/login/. Valitse kirjautumistavaksi LUT University login.

Moodle-ohjeet

Tenttiminen

Avoimen yliopiston opiskelijaa koskevat samat tenttisäännöt kuin tutkinto-opiskelijaa.

Tenttimisen ohjeet

Sähköinen avain kampuksella opiskelua varten

Lappeenrannan kampuksella avainpantti maksaa 10 € ja avaimen saa tilapalveluista/yliopistomestarit 1. krs. Kampuksella opiskelevat avoimen yliopiston opiskelijat voivat ostaa avaimen. Nimilistat löytyvät tilapalveluista.

LUT-tiedekirjasto

Kurssikirjoja voi lainata LUT-tiedekirjastosta