HYVINVOINNIN TUEKSI

kansikuva

HYVINVOINNIN TUEKSI

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeä osa myös opiskelijaelämää. Opiskelijoille on paljon erilaista tukea tarjolla ja alle olemme koostaneet tietoa, työkaluja ja tukimuotoja eri kategorioiden alle. Tutustu materiaaleihin ja ota parhaat vinkit talteen.  

Saat lisätietoja materiaaleista auki klikkaamalla valikon otsikkoa 

Elämänhallintataidot
 • Nyyti ry:n Opi elämäntaitoa -osiosta löydät tietoa, vinkkejä ja välineitä oman hyvinvointisi ja elämäntaitojesi vahvistamiseen. Osio käsittää, paitsi monipuolista sisältöä hyvinvointiin liittyvistä aihepiireistä, myös linkkejä aihepiirejä syventäviin materiaaleihin.

 • ​​Mielenterveystalon omahoito -sivuilta löydät tukea mielen hyvinvointiin omahoitojen avulla. Löydät apua esimerkiksi masennukseen, ahdistukseen tai alkoholin liikakäyttöön.

Mielen hyvinvointi ja jaksaminen
Fyysinen hyvinvointi
Uni ja palautuminen
Terveellinen ravitsemus
Työkaluja hyvinvoinnin tueksi
 • Ota käyttöön ilmaiseksi Break Pro taukoliikuntasovellus tietokoneellesi ja/tai mobiililaitteellesi. Break Pro sovellus tarjoaa automaattisesti valitseminesi väliajoin muutaman minuutin mittaisia helppoja taukoliikuntavideoita (BREAK PRO ohjevideo). Ohje sovelluksen lataamiseen tästä linkistä.
 • YTHS Ravitsemus -digitaalinen palvelu tuo ulottuvillesi valmennuksia, podcasteja, artikkeleita ja muuta monipuolista sisältöä ajasta ja paikasta riippumatta. Lisätietoja ja ohjeet palvelun käyttöön ottoon tästä linkistä.
 • Oivamieli -sivujen harjoitukset kehittävät mielen ja kehon hyvinvoinnin taitoja sekä auttavat kohti itselle tärkeitä asioita elämässä.
 • Kuormitusmittari on työkalu, joka mittaa itse koettua ja arvioitua jaksamista toisen asteen opinnoissa. Tulokset kertovat omasta jaksamisesta sekä kuormituksestasi tällä hetkellä ja saat vinkkejä jaksamisen vahvistamiseen
Hyvinvointia tukevat ryhmät
 • Etelä-Karjalan Mieli ry:n YHES -kohtaamispaikalla voit tutustua toisiin opiskelijoihin matalalla kynnyksellä Lappeenrannassa. Kohtaamispaikka on auki aina keskiviikkoisin klo 17-19 ja paikkana on LOASin kerhotila Skinnarilassa (25.5. saakka). Kohtaamispaikan ohjaajat ovat opiskelijoita ja Mieli ry:n vapaaehtoisia. Tule mukaan!
 • YTHS järjestää vuoden ympäri monipuolista ennalta ehkäisevää ja hoidollista ryhmätoimintaa. Lue ryhmistä ja kursseista lisää täältä.
 • Täältä löydät ajankohtaisen tiedon Nyyti ry:n verkkopohjaisista ryhmistä! Ryhmissä jaetaan vertaistukea, pohditaan uusia näkökulmia sekä etsitään yhdessä ratkaisuja.
Hyvinvointia tukevat opintojaksot
 • Ratkaisukeskeisyys työ- ja elämäntaitona -opintojakso (5 op) toteutetaan seuraavan kerran kesällä 2022 Campusonline kurssina. Kurssilla käsitellään monipuolisesti erilaisia ratkaisukeskeisiä lähestymistapoja ja taustateorioita.
 • Tietoisuustaidot hyvinvoinnin edistämisessä -opintojakso (5 op) toteutetaan seuraavan kerran 2022 kesällä Lahden kampuksella. Opintojaksolla opiskellaan tietoisuustaitoja eri tekniikoin.
 • Campusonline -palvelusta voi etsiä eri korkeakoulujen tarjontaa hyvinvointia tukevista opintojaksoista.
Apua ja tukea Chat-palveluista ja puhelinnumeroista
 • MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.
 • Sekasin-chatissä voit keskustella kahden kesken ja nimettömästi mielenterveyden ammattilaisten sekä koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Chatissa voit jutella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksestä tai aiheesta. Chat on avoinna arkisin 9–24 ja viikonloppuisin 15–24.
 • Nyyti ry:n ryhmächatit tiistaisin klo 18–20 ja torstaisin klo 18–20. Nyytin ryhmächat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä.
 • Mielentekoja Chat maanantaisin ja torstaisin klo 17–19.Chatissa voit keskustella vapaaehtoisen vertaispäivystäjän kanssa. Päivystäjät ovat Nyyti ry:n tehtävään kouluttamia korkeakouluopiskelijoita monenlaisilla taustoilla arkkitehtuurista psykologiaan. Itsekin opiskelijoina he ymmärtävät, millaista on olla opiskelija vuonna 2021.
Hyvinvoinnin blogitekstejä
Videon kuvaus

Moveon Youtube-kanavalta löydät erilaisia kotona tehtäviä treenejä.