Lyhyet opintojaksot ulkomailla

Kansikuva

Lyhyet opintojaksot ulkomailla

LUT myöntää apurahoja yleensä yhden lukukauden (yli kolme kuukautta) kestäviin vaihto-opiskelujaksoihin ulkomailla – näihin voi hakea kaksi kertaa vuodessa, katso tarkemmat tiedot eLUT:sta Vaihto-opiskelu-sivulta

On mahdollista osallistua myös lyhyemmille opintojaksoille ulkomailla tietyissa korkeakouluissa ja saada siihen apurahaa. Kyseessä ovat LUTin prioriteettipartnerit, kaksoistutkintopartnerit ja EULIST-verkoston partnerit. 

Lisäksi on mahdollista osallistua omakustanteisesti lyhyemmille opintojaksoille ulkomailla, esimerkiksi eri yliopistojen kesäkursseille. Näiden täsmällinen kesto vaihtelee, mutta yleisin pituus on yhdestä viikosta yhteen kuukauteen. Voit osallistua minkä tahansa yliopiston kesäkouluun, valintaa ei siis tarvitse rajoittaa LUTin yhteistyöyliopistoihin. Joskus kuitenkin LUTin partnerit saattavat myöntää osallistumismaksuista alennusta LUTin opiskelijoille – tätä voit tiedustella suoraan kyseiseltä yliopistolta. Jokaisella yliopistolla on oma hakuprosessinsa ja hakuaikansa. Kaikki tiedot saat suoraan kunkin yliopiston sivuilta, LUT ei siis ole osallinen hakuprosessissa. 

Joka tapauksessa kannattaa kuitenkin olla ennen ulkomaanjaksoa yhteydessä omaan opinto-ohjaajaan, jotta voit suunnitella mihin osaan tutkintoasi ulkomaiset opinnot sopisivat.

Yhteystiedot: shortmobility@lut.fi

Tässä on listaus partneriyliopistoista, joihin apurahaa on saatavilla: