Tenttimisen yksilölliset järjestelyt ja lisäajat

kansikuva

Tenttimisen yksilölliset järjestelyt ja lisäajat

Tenttimisen yksilöllisillä järjestelyillä tarkoitetaan käytännön järjestelyjä, jotka koskevat tenttitilanteita. Tenttimisen yksilöllisiä järjestelyjä voivat olla esimerkiksi:

• lisäaika tentissä
  • pienryhmätila tai erillinen tenttitila

Lisäajan tarve tulee perustua todennettuun oppimisvaikeuteen (kuten luki- tai tarkkaavaisuusvaikeus) tai terveydentilaan. Tarvittaessa opiskelijan tulee esittää tästä asiantuntijalausunto. Muu syy (esim. heikko kielitaito, ei todennettu syy) ei oikeuta lisäaikaan.

Jos tarvitset yksilöllisiä järjestelyjä liittyen tentteihin:

1. Jos sinulla on aikaisempi asiantuntijalausunto, diagnoosi tai Ylioppilastutkintolautakunnan päätös erityisjärjestelyistä

2. Tarvitset apua tilanteen kartoituksessa tai haluat pohtia mahdollisia yksilöllisiä järjestelyitä

• ole yhteydessä LUTin opintopsykologeihin (opsy@lut.fi) ja tapaamisen jälkeen ota yhteys tenttivalvontaan (tenttivalvonta@lut.fi) yksilöllisten järjestelyjen saamiseksi.

Paperitentit

Erityisjärjestelyistä on oltava yhteydessä tenttivalvonta@lut.fi osoitteeseen viimeistään 1,5 viikkoa ennen tenttipäivää. Ensimmäinen kerta laita viestiin, omat yhteystietosi, opintojaksotiedot (nimi ja koodi) sekä tarvittava asiantuntijan lausunto. Saat tarkat toimintaohjeet sähköpostiin.

Paperitentti on normaalisti kolmen tunnin mittainen. Lisäaikaa on mahdollista saada yksi tunti (+1h).

Exam-tentit

Kun tenttivalvonta@lut.fi  on tallentanut tiedot, että olet oikeutettu lisäaikaan tentissä, laitat Exam-tentin vastuu-opettajalle viesti hyvissä ajoissa ennen tenttipäivä ja tenttivalvonta@lut.fi cc.na jolloin kuitataan että opiskelija on oikeutettu lisäaikaan.

Exam-tentin pituus vaihtelee tunnista kolmeen tuntiin.

• Kun tentin kesto 1 tunnin, lisäaikaa myönnetään yksi tunti (+1h).
  • Kun tentin kesto 2–3 tuntia, lisäaikaa myönnetään kaksi tuntia (+2h).

Huom! Mikäli Exam-tentin kokonaispituus on yli 3 tuntia, tentti tulee tehdä kahdessa osassa. Opiskelija saa itse päättää, mikäli tahtoo pitää tauon näiden osioiden välissä. Exam-tentistä ei ole muuten mahdollisuutta poistua tauolle.

Moodle-tentit

Kun tenttivalvonta@lut.fi  on tallentanut tiedot, että olet oikeutettu lisäaikaan tentissä, laitat Moodle-tentin vastuu-opettajalle viesti hyvissä ajoissa ennen tenttipäivä ja tenttivalvonta@lut.fi cc.na jolloin kuitataan että opiskelija on oikeutettu lisäaikaan.

Moodle-tentin pituus vaihtelee tunnista kolmeen tuntiin.

• Kun tentin kesto 1 tunnin, lisäaikaa myönnetään yksi tunti (+1h).
  • Kun tentin kesto 2–3 tuntia, lisäaikaa myönnetään kaksi tuntia (+2h).