Ukrainan sota

Kansikuva

Ukrainan sota

Kokoamme jatkossa kaikki tiedot Ukrainan sodan vaikutuksista yhteisöömme sekä linjaukset ja ohjeet asiaan liittyen tähän uutiseen. Täydennämme uutista säännöllisesti. Tarvittaessa lähetämme uusimmista linjauksista tiedon myös sähköpostitse.

Tietoa Ukrainan sodan vaikutuksista LABiin ja LUTiin

LUT-korkeakoulujen toimenpiteitä Ukrainan sotaan liittyen koordinoi kriisin koordinaatioryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti käsittelemään asiaan. Jos kohtaat työssäsi tai opinnoissasi tilanteeseen liittyviä ongelmia tai kysymyksiä, voit lähettää viestin ryhmälle osoitteeseen crisis.ukraine@lab.fi tai crisis.ukraine@lut.fi.

Projekti- ja tutkimusyhteistyö venäläisten ja valkovenäläisten organisaatioiden kanssa

Olemme keskeyttäneet yhteistyömme venäläisten ja valkovenäläisten organisaatioiden kanssa.

Lisäksi EU komissio on päättänyt keskeyttää CBC-hankkeisiin liittyvän yhteistyön Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa. Odotamme tarkempia käytännön ohjeita rahoitusohjelman puolelta.

Kaikki institutionaalinen yhteistyö venäläisten ja valko-venäläisten kanssa jäädytetään

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on päättänyt tänään korkeakoulutuksen ja tutkimuksen uusista Venäjä-linjauksista. Opetus- ja kulttuuriministeriö suosittaa, että korkeakoulujen kaikki institutionaalinen yhteistyö venäläisten ja valko-venäläisten kanssa jäädytetään.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki LABin ja LUTin sopimukset jäädytetään venäläisten ja valkovenäläisten yhteistyökumppaneiden tai organisaatioiden kanssa. Eli emme tee mitään yhteistyötä näiden tahojen kanssa.

Kaikki sopimusperusteinen yhteistyö keskeytetään toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että uusia opiskelijavaihtoja ei järjestetä (käynnissä olevat vaihdot voi suorittaa loppuun normaalisti) ja double degree -opiskelijavalintaa ei tehdä (nykyiset opiskelijat jatkavat opintoja LUTin ja LABin normaaleina opiskelijoina). Tiedotamme asiasta tarkemmin maanantaina 14.3.2022.

LUTiin ja LABiin voi jatkossakin hakeutua opiskelijaksi, jatko-opiskelijaksi tai työntekijäksi kansalaisuudesta riippumatta. Keskeytys koskee vain sopimusperusteista yhteistyötä.

Nykyopiskelijoiden opiskelu

Kaikkien nykyisten opiskelijoiden opiskelu jatkuu toistaiseksi normaalisti. Mikäli kansallisesti tai EU-tasolla tulee uusia linjauksia, viestimme niistä mahdollisimman nopeasti.

Opiskelijavalinnat 2022

Opiskelijavalinnat toteutetaan muutoksitta ns. normaalin opiskelijahaun osalta (regular ja rolling). Mikäli kansallisesti tai EU-tasolla tulee uusia linjauksia, viestimme niistä mahdollisimman nopeasti.

LUT ja LAB tarjoavat tukea, jos tilanne Ukrainassa huolestuttaa

Kuulimme toissa viikolla surullisia ja huolestuttavia uutisia Ukrainasta. Tiedotusvälineiden ja sosiaalisen median kautta kriisi on tullut nopeasti lähellemme. Tilanne voi tuntua ahdistavalta ja herättää huolta ja pelkoakin.

Meistä jokainen reagoi tilanteeseen eri tavoin. Jos huomaat, että tapahtumat vaivaavat mieltäsi, alla muutama linkki, joista voi olla apua.

LABin ja LUTin opiskelijat:

LABin ja LUTin henkilökunta:

Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin:

https://mieli.fi/tukea-ja-apua/