Energiatekniikka - Työkokemus

kansikuva

Energiatekniikka - Työkokemus

Työharjoittelut muuttuvat työkokemukseksi & pakolliset työharjoittelut 2 op poistuvat alkaen 2024-25

Lukuvuoden 2024 -25 alusta energiatekniikan tutkinto-ohjelmissa olevat pakolliset työharjoittelut 2 op poistuvat ja tilalle tulee työkokemus 2-6 op. Työkokemuksen opintopisteet sijoitetaan vapaasti valittaviin opintoihin.

Muuttuvat opintojaksot

Uusi opintojakso Korvaa opintojakson
TunnisteOpintojakson nimiOpTunniste, nimi ja op-määrä
BH10A1402Tekniikan kandidaatin tutkinnon työkokemus kotimaassa2-6BH10A1401Tekniikan kandidaatin tutkinnon työharjoittelu kotimaassa2
BH10A1402UTekniikan kandidaatin tutkinnon työkokemus ulkomailla2-6BH10A1401U Tekniikan kandidaatin tutkinnon työharjoittelu ulkomailla2
BH10A1501DI-tutkinnon työkokemus kotimaassa2-6BH10A1500 DI-tutkinnon työharjoittelu kotimaassa2
BH10A1501UDI-tutkinnon työkokemus ulkomailla2-6BH10A1500U DI-tutkinnon työharjoittelu ulkomailla2

Kandidaattiohjelmassa oleva pakollinen työharjoittelu 2 op poistuu 2024-25

  1. Jos olet työharjoittelusta jo opintopisteet hakenut tai saanut, muutos ei vaikuta sinuun millään tavalla.
  2. Jos sinulla on työkokemusta (ei tarvitse olla energiatekniikan alalta), josta työharjoittelun opintopisteet on mahdollista saada, hae opintopisteet harjoittelusta mahdollisimman pian, viimeistään toukokuun 2025 loppuun mennessä.  
  3. Jos olet tulevan kesän tai lukuvuoden aikana menossa töihin, josta työharjoittelun opintopisteet on mahdollista saada, voit hakea harjoittelun osaksi tutkintoa työkokemuksella 2-6 op.
  4. Jos sinulla ei ole työkokemusta, etkä ole menossa töihin, minkä perusteella työharjoittelun opintopisteitä voi hakea, voit myös jättää työharjoittelun tekemättä. Tässä tapauksessa sinun pitää muokata opintosuunnitelmaasi Sisussa. Vapaan muokkauksen tilassa voit poistaa työharjoittelun yleisopinnoista ja hakea tälle poikkeukselle Sisun kautta hyväksyntää. 
    Sisu-ohje vapaan muokkauksen tilasta löytyy eLUTista.
  5. 2023-24 ja sitä aiemmissa tutkintorakenteissa olevan pakollisen työharjoittelun 2 op voi lukuvuodesta 2024-25 lähtien myös korvata työkokemuksella 2-6 op. Saat uuden ’Työkokemus’-opintojakson käyttöösi, kun päivität ’työharjoittelu’-opintojakson uusimmalle versiolle (2024-2025).

    Työharjoittelun / työkokemuksen ohjeistuksen ja tarvittavat lomakkeet löydät eLUTista 

Maisteriohjelmissa vain valinnaista työkokemusta 2-6 op alkaen 2024-25

Energiatekniikan englanninkielisissä maisteriohjelmissa ei ole ollut pakollista työharjoittelua, joten muutos vaikuttaa näissä ohjelmissa vain valinnaisen harjoittelun määrään. Energiatekniikan DI-tutkintoihin voi hakea työkokemusta 2-6 op vapaasti valittaviin opintoihin. 

EnTeDI:
Myös EnTEDI-DI-ohjelmasta pakollinen työharjoittelu 2 op poistuu 2024-25 alkaen.
Jos olet jo hakenut tai saanut työharjoittelusta opintopisteet, ei muutos vaikuta sinuun. Jos sinulla on jo alakohtaista työkokemusta, josta työharjoittelun opintopisteet on mahdollista saada (2 op pakollista työharjoittelua + max. 8 op valinnaista työharjoittelua), hae opintopisteet toukokuun 2025 loppuun mennessä. Vapaasti valittaviin opintoihin sisällytettävästä ylimääräisestä työharjoittelusta on tehtävä opintoluonnos, minkä kautta haetaan sisällyttämistä. Ohjeet tähän löydät eLUTista

Jos haet opintopisteitä 1.8.2024 jälkeen, vaihda opintosuunnitelmassasi työharjoittelun tilalle työkokemus 2-6 op. Työkokemus löytyy Sisussa työharjoittelun opintojaksokuvauksesta ”korvaavuudet” -välilehden alta. 

Työharjoittelun / työkokemuksen ohjeistuksen ja tarvittavat lomakkeet löydät eLUTista 

Jos sinulla on ongelmia Sisun kanssa, olethan yhteydessä opintojen ohjaajaasi.