Palautetta eLUTista

Kansikuva

Palautetta eLUTista

eLUTin käyttöönoton jälkeen käyttäjät ovat antaneet siitä palautetta. Alla näette saapuneet palautteet ja niihin annetut vastineet.

Huom! Tätä sivua ei enää päivitetä. Jatkossa palautteet julkaistaan sivulla Jatkuvasti avoinna oleva palaute- ja aloitekanava.

 Palautteet viikko 50 | Feedbacks received on week 50
 1. LUTin opiskelijoita tiedotettiin vahvennetun tunnistautumisen käyttöönotosta 20.10.2022. LUTissa opiskelee paljon opiskelijoita tutkinnoissa, jotka mahdollistavat opiskelun suorittamisen etäopiskeluna. Etäopiskelijat käyttävät usein e-exam (Electronic Exam room) "palvelua", jossa kännyköiden ja muiden laitteiden tai muistiinpanojen tuominen tilaan on kielletty. Nämä e-exam tilat ovat muiden korkeakoulujen tiloja, joten päteekö IT-ohjeet ja opiskeluntyökalut sivustolla mainittu lause "Kun olet kampuksella ja kirjaudut opiskelijakäytössä olevalle tietokoneelle (luokat, kirjasto), sinulta ei vaadita vahvennettua tunnistautumista." myös muihin korkeakouluihin? https://elut.lut.fi/fi/it-ohjeet-ja-opiskelun-tyokalut/kirjautuminen-jarjestelmiin Eli kysymykseni kuuluu, onko e-exam tenttien tekoon tulossa lisäohjeistus kännykän sallimisesta hetkellisesti, vai toimiiko kirjautuminen ilman vahvennettua tunnistautumista muidenkin korkeakoulujen verkoissa?
   

  LUT-korkeakoulujen Exam tenttitiloissa tai käytettäessä e-exam (Electronic Exam room) palvelua muiden korkeakoulujen Exam-tiloissa, jossa puhelimien ja muiden laitteiden vieminen tilaan on kielletty, ei vahvennettua tunnistautumista (Duo MFA) vaadita. Lisätietoja DUO MFA-tunnistautumiseen löytyy täältä.

 Palautteet viikko 49 | Feedbacks received on week 49
 1. Koronatoimien takia opiskelu yliopistossa on ollut erittäin etäpainoitteista vielä koronan jälkeenkin. Kurssit ovat siirtyneet yhä enemmän luentotallenteisiin, etälaskuharjoituksiin ja kurssin opettajaa ei välttämättä pääse kasvotusten tapaamaan missään vaiheessa. Opintoja suoritetaan itsenäisesti omaan tahtiin Moodlessa, ilman minkäänlaista konkreettista apua ja oman opettajan ohjausta ja tietotaitoa. Ymmärrän etätyön ja etäluentojen ja opiskelijan omaan tahtiin etenemisen hyvät puolet, mutta kurssien haastavuuden sekä tiukkojen aikataulujen valossa on tällaisella toiminnalla myös negatiivisia vaikutuksia opiskelun laatuun. Jos opiskeluja jatketaan tällä tavalla, ettei opettajia pääse kursseilla livenä tapaamaan, ainut vaihtoehto saada apua omiin ongelmiin on olla sähköpostin välityksellä yhteydessä. Tässä asiassa olen huomannut jo kuitenkin yli vuoden ajan suuria ongelmia. Opiskelija ei saa henkilökunnalta vastauksia sähköpostiinsa moniin viikkoihin, jopa kuukausiin (itse olen odottanut vastausta sähköpostiin jopa kohta 3kk...). Kun kurssit pyörivät niin nopeaa vauhtia, olisi erittäin tärkeää saada apua omiin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti, ja jos opettaja vastaa tieteellisiin kysymyksiin vasta 3 viikon kuluttua, on tämä vastaus jo auttamatta liian myöhässä, koska kurssilla ollaan siirrytty jo uusiin asioihin. Ymmärrän, että myös opettajat ovat kiireisiä, eikä sähköposteihin pysty saman tien vastaamaan, mutta jos siirrymme koko ajan enemmän etä- sekä itsenäiseen opiskeluun suuntaan, tähän pitää saada keksittyä nopeasti jokin ratkaisu. Jos opiskelijat eivät saa ratkaisuja ja apuja ongelmiin riittävän nopeasti on mielestäni opiskelujen laatu todellisessa vaarassa. Jos tämän palautekanavan avulla on mahdollista päästä keskustelemaan aiheesta lisää, haluaisin mielelläni keskustella tästä lisää.

  Kiitos palautteesta! Lähiopetukseen on panostettu tänä lukuvuonna ja kaikkiaan sitä on huomattavasti enemmän kuin koronavuosina. Toki etäopetuksen määrä vaihtelee opiskelijakohtaisesti riippuen ohjelmasta ja opintojen vaiheesta. Valtaosassa ohjelmista on sekä lähi- että etäopetuksena toteutettavia opintoja. Moni opiskelija on puolestaan ollut tyytyväinen luentotallenteisiin ja mahdollisuuteen edetä itsenäisesti omaan tahtiin. 
  Verkossa opiskeltavat sisällöt voivat olla itsenäisesti suoritettavia, mutta yleisesti ottaen ohjaus ja kohtaamiset ovat mahdollisia myös etänä. Viestintä- ja yhteydenottotavat vaihtelevat kursseittain, kurssiesittelystä selviää, miten kyseisellä kurssilla toimitaan. Monella opintojaksolla voi myös valita joko kampuksella tai etänä toteutettavan harjoitusryhmän. 
  Jos vastaus yhteydenottoon viipyy, kannattaa olla aktiivinen ja ottaa yhteyttä uudelleen. On harmillista, mikäli sähköpostiin ei ole tullut vastausta. Näissä tapauksissa viesti on voinut mennä roskapostien sekaan. Yksi tapa välttyä näiltä on käyttää kurssilla Moodlen sisäistä viestintää. Sen käyttöönottoon opettaja saa tarvittaessa opastusta digitaalisen oppimisen tiimiltä.  
  Opiskelijoita pyritään tukemaan monin eri tavoin ja esimerkiksi opintojen ohjaajaan voi aina olla yhteydessä. Palaute opintojaksoista sekä niiden toteutustavoista on tärkeää ja sitä voi antaa opintojaksopalautteen kautta sekä suoraan opettajille, jolloin kehitysehdotukset parhaiten kohdistuvat oikeisiin opintojaksoihin.
 2. Uudesta varmennetusta kirjautumisesta yliopiston tietojärjestelmään, mm. sähköpostiin, herää viimeksi annettujen tietojen perusteella kysymys, kuinka esim. sähköpostiin tai kirjaston lainaus- ja aineistotietoihin pääsee kirjautumaan, jos ei ole sellaista mobiililaitetta, joka olisi aina mukana. Minulla ei ole älypuhelinta enkä ole kiinnostunut sellaista hankkimaan. Minulla on tablettikone, mutta en pidä sitä läheskään aina mukanani esim. yliopistolla ollessani. Ennakkotietojen perusteella yliopiston tietojärjestelmään kirjautumisesta ja vaikkapa pelkästään sähköpostin lukemisesta on tulossa huomattavan hankalaa.

  Vahvennettu tunnistautuminen (Duo MFA) on tekniikka, jossa käytetään kahta erillistä tunnistautumistapaa ennen kuin kirjautuminen onnistuu. Tämä tehdään käyttäjien tietoturvan parantamiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi.  Vahvennettu tunnistautuminen edellyttää, että käyttäjällä on mukanaan laite, jolla kirjautuminen vahvennetaan.  Jokaiselle kirjautumiskerralla vahvennusta ei vaadita. Esimerkiksi käytettäessä pelkästään kampuksella olevia korkeakoulun koneita (luokat, kirjasto), ei Duo MFA:ta vaadita. On myös mahdollista käyttää muita vaihtoehtoisia tapoja vahvaan tunnistautumiseen kuin älypuhelimen tai tabletin mobiilisovellukselle (Duo Mobile), mikäli ei omista mobiilisovellukselle yhteensopivaa laitetta. Tiedämme, että uudesta systeemistä voi aiheutua hankaluuksia käyttäjille ja monenlaisia kysymyksiä nousee. Sitä varten olemme avanneet kampuksille infopisteen, josta saa apua ja neuvoja (ks. lisätietoa eLUTista). Asiaan liittyen opastusta on tulossa myös eLUTin ’usein kysytyt kysymykset’ sivulle.
   
 3. Tietokoneluokkien tietokoneissa on vanhentunut Power BI-versio, joka ei toimi kaikkien power bi -tiedostojen kanssa. Voisiko nämä päivittää ajantasaiseen versioon.

  Helpdesk vastasi palvelupyyntöön seuraavasti: Päivitetty Power BI Desktop luokka-asennukset uusimpaan marraskuun versioon 2.110.1161.0.
 Palautteet viikko 43 | Feedbacks received on week 43
 1. Hello, I missed the exam registration time. I would like to apply for registration. Can you tell me when I can register at the Student Services Centre?

  Please find more instructions from here:

  https://elut.lut.fi/en/current-topics/late-registration-examinations
  https://elut.lut.fi/en/completing-studies/examinations/registrations-exams-and-mid-term-exams
  https://elut.lut.fi/en/study-guidance-and-support-services/student-customer-service  Contact opinto@lut.fi, if you have any questions related to registering for exams. 
 Palautteet viikko 40 | Feedback received on week 40
 1. Moodlen palvelimeen ei saa yhteyttä. En pääse kirjautumaan Moodleen vaikka vaihtaisin selainta. En ole erikseen saanut ilmoitusta huoltokatkosta.

  LUTissa on Moodlessa säännöllinen huoltokatko joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 7-8. Palaute saapui juuri tuona päivänä klo 7.28. Huoltokatkosta ei erikseen ilmoitella, vaan asiasta on pysyvä ilmoitus Moodlen etusivulla.
   
 2. Opiskelen työn ohella toista vuotta LUTin maisteriohjelmassa. Olen yrittänyt selviytyä opintojen kanssa työn yhteensovittaen. Aina tämä ei ole helppoa ja tuntuu kohtuuttomalta, että opintosuorituksia arvioitaessa saan heikompia arvosanoja sen vuoksi, että tehtävä on palautettu myöhässä tai että kursseille ilmoittautumisesta myöhässä tulee maksaa maksuja. Tulipa epämiellyttävänä yllätyksenä nämä kurssien jälki-ilmoitusmaksut. Nämä voivat teille olla selviä asioita ja eivät teistä tunnu kohtuuttomalta, mutta näin matkan päässä, kertaakaan kampuksella käyneellä nämä asiat ovat vieraita ja erittäin työläitä selvitettäviä. Luulen, että en ole ainoa, joka näiden asioiden kanssa painii ja jotenkin luulisi, että nämä asiat voisivat sujua helpomminkin selkeämmällä ohjeistuksella ja yhteispelillä, joka nyt näyttäytyy varsin yksisuuntaisena.

  Opintojaksoille ilmoittautumisista on ohjeet ja tiedot eLUTissa. Sen lisäksi on eLUTin etusivun ajankohtaisissa ilmoituksissa julkaistu toukokuun alussa tiedote lukuvuoden 2022 – 2023 kaikista ilmoittautumisista ja myöhästymismaksuista. Tiedotetta on myös säännöllisesti päivitetty näkymään etusivulla, jos sitä ei löydä kaikkien ajankohtaisten joukosta. Ilmoittautumiskäytännöt on kerrottu myös uusien opiskelijoiden orientaatiossa ml. maksut myöhässä ilmoittautumisista.

  Ilmoittautuminen tämän lukuvuoden opintojaksoille on alkanut 1.8. ja päättynyt 2.9. Opiskelijoille on siis annettu aikaa hoitaa ilmoittautumiset ajoissa ja ilmoittautumiskäytänteistä (ml. ajat ja myöhästymismaksut) on tiedotettu niin, että tieto ilmoittautumisista ei ole edellyttänyt kampuksella käymistä. Kymmenen euron maksu opintojaksolle myöhässä ilmoittautumisesta on otettu käyttöön LUTissa syyslukukaudella 2016. Maksuja ei peritty koronarajoitusten aikana ja siksi on ymmärrettävää, että kysyjälle nämä maksut olivatkin uusi asia.

  Opiskelijapalveluissa on tänäkin syksynä ollut satoja myöhässä ilmoittautumisia opintojaksoille. Myöhässä ilmoittautumiseen tarvitaan aina opettajan lupa ja opettajalla ei ole velvollisuutta ottaa myöhässä ilmoittautunutta opiskelijaa opintojaksolle. On mahdollista, että opintojaksolle ei mahdu ilmoittautumisajan jälkeen uusia opiskelijoita tai opintojakson opetus on jo niin pitkällä, että aloittaminen ei ole mahdollista. Pahimmassa tapauksessa myöhässä ilmoittautunut opiskelija pääsee opintojaksolle vasta, kun se järjestetään seuraavan kerran esim. vuoden päästä.

  Opiskelijapalveluissa olemme huomanneet, että erityisesti jatkavat opiskelijat tarvitsevat opastusta opintojaksoille ilmoittautumisessa ja tähän olemme kehittämässä ensi syksylle tukitoimia. Tukea ja apua on ollut tietysti nytkin saatavilla. Jos opiskelija on aloittanut ilmoittautumiset ajoissa ja niissä on ollut ongelmia, niin ongelmat on ehditty hoitaa vielä ilmoittautumisajan puitteissa. Jos ilmoittautuminen on jäänyt viime tippaan, niin ongelmatapauksia joudutaan selvittelemään ilmoittautumisajan päätyttyä. Kun myöhässä ilmoittautumisia on satoja, niin opintojaksolle pääseminen myöhästyy entisestään.

   
 3. Toivoisin yliopistoon tehokkaampaa ja laajempaa ohjausta. Olen kolmannen vuoden opiskelija ja nähnyt opintojen ohjaajan tasan nolla kertaa. En tiedä, mikä opettajatutorin tarkoitus on tai voinko ottaa häneen yhteyttä. En tiedä, keneltä minun pitäisi kysyä mitäkin ja joka kerta, kun kysyn jotain, päädyn kierteeseen, jossa toistelen kysymystä viidelle taholle, jotka toteavat kuorossa, etteivät tiedä, mitä asialle voi tehdä tai keneltä asiaa pitäisi kysyä. Yliopisto-opintojen luonne on kovin itsenäinen, mutta erityisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ohjaus voisi auttaa opiskelijoita huomattavasti. Tiedän, että omassa tapauksessani ohjauksen puute on osasyynä opintojeni myöhästymiseen. Mielestäni joka vuosi (tai vähintään ensimmäisen vuoden alussa) jokaisella opiskelijalla tulisi olla opintojen ohjaajan kanssa automaattisesti tapaaminen, jossa esimerkiksi tarkistetaan HOPS, puhutaan vuoden suunnitelmista ja vastataan opiskelijan kysymyksiin. Lisäksi ensimmäisen vuoden opiskelijoiden sopeutumista yliopisto-opiskeluun tulisi tukea paremmin läpi syksyn. Informaation kasaaminen orientaatioon aiheuttaa helposti sen, että tietoa on saatu joka suunnasta ja joka asiasta, eikä mikään tartu mieleen, koska ei vielä ole minkäänlaista kosketuspintaa opiskelijan arkeen. Ylimääräisenä huomiona verkkoyhteys Lappeenrannan kampuksella on surkea ja sen varassa saa harvoin avattua edes Moodlen.

  Kiitos tärkeästä palautteesta. Monet esiin tuoduista asioista on huomattu, ja montaa asiaa on jo kehitetty eteenpäin. Vastaaminen voisi olla yksityiskohtaisempaa, jos tietäisimme mistä koulutusohjelmasta on kyse. Tässä vastauksia yleisemmällä tasolla:

  Opintojen ohjaajat tapaavat uudet opiskelijat ryhmänä orientaatioviikon infoissa sekä myöhemmin syyslukukaudella johdatusopintojaksolla ja hops-työpajoissa. Henkilökohtaisen ajan opintojen ohjaajan kanssa voi varata milloin vaan opintojen aikana. Nämä tapaamiset ovat tarkoitettu yleisten ja yhteisten infojen lisäksi opiskelijan tarpeen mukaan. Tarvittaessa opintojen ohjaajat ohjaavat opiskelijoita eteenpäin muihin palveluihin. 

  Opintojen ohjaajien lisäksi ohjausta ja neuvontaa tekevät useat eri tahot. Erityisesti ensimmäisen vuoden aikana johdatusopintojaksojen ja opettajatuutoroinnin tavoitteina on tukea opintojen sujuvaa käynnistymistä ja etenemistä. Opettajatuutorointi on eri koulutusohjelmissa organisoitu eri tavoin, mutta usein opettajatuutoritapaaminen on osa johdatusopintojaksoa. Opettajatuutorin kanssa voi keskustella opintojen aikana opiskelusta yleisesti, mutta erityisesti tulevaan työelämään liittyvistä asioista. Tärkeässä roolissa ovat myös opintojaksojen opettajat, jotka vastaavat opintojaksoa koskeviin kysymyksiin.

  Vertaistuutorointia on kehitetty juurikin helpottamaan orientaatioviikon informaatiotulvaa. Tuutorit tapaavat omaa tuutoriryhmäänsä syksyn mittaan viikoittain eri teemojen merkeissä mm. tentit, hyvinvointi ja urapalvelut. Tärkeiden asioiden lisäksi osallisuus ja yhteisöllisyys vahvistuvat.

  Terveyteen ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa YTHS on oikea paikka hakea apua. Opiskelukykyyn vaikuttavissa asioissa kuten stressi, motivaatio tai aikaansaaminen opiskelijaa auttavat LUTin opintopsykologit. MOVEO liikuntapalvelu puolestaan tarjoaa matalan kynnyksen liikuntapalveluita.

  Palautteen antaja on oikeassa siinä, että yliopisto-opiskelu on itsenäistä. Akateemisen vapauden mukana tulee myös vastuu mm. oman opintosuunnitelman ajan tasalla pitämisestä. Tarvittaessa siihen saa apua opintojen ohjaajilta ja opintoneuvojilta. Opintoneuvojat ovat koulutusohjelman opiskelijoita, jotka osaavat auttaa ja neuvoa yleisissä opiskeluun liittyvissä kysymyksissä esim. Sisu, tentit tai lukujärjestys. Opiskelijapalveluiden asiakaspalvelu auttaa myös monissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä kuten ilmoittautumiset lukuvuodelle, opintojaksoille ja tentteihin.

  Ohjauspalveluiden hajanaisuutta (kuka tekee mitäkin) on pyritty helpottamaan kokoamalla toimijat ja palvelut eLUTIn Opintojen ohjaus ja palvelut -osioon https://elut.lut.fi/fi/opintojen-ohjaus-ja-palvelut. Vielä melko tuoreena opiskelijaportaalina eLUTia kehitetään edelleen palautteen ja tarpeiden mukaan.

  Kaikki LUTin ohjaustoimijat ovat opiskelijoita varten ja heihin saa ja pitää ottaa yhteyttä. Jos palautteen antajan kysymykset ovat edelleen vailla vastauksia, kannustan ottamaan yhteyttä oman koulutusohjelman opintojen ohjaajaan ja sopimaan tapaamisen.

  Verkkoyhteyden toimimattomuuteen on vaikea ottaa kantaa, mutta kampuksilla on tarjolla langaton verkko Eduroam, joka on tarkoitettu henkilökunnan ja opiskelijoiden käyttöön. Lappeenrannan kampuksen tukiasemien kattavuus on yli 90 %, joten mikäli verkko ei toimi jostain syystä, niin suosittelen olemaan yhteydessä IT-tukeen. Heidän ohjeensa ja yhteystiedot löytyvät myös eLUTsta https://elut.lut.fi/fi/it-ohjeet-opiskelun-tyokalut .

 Palautteet viikko 36 | Feedback received on week 36
 1. Etsitte uteliaita. Sellaisena haluan ensiksi tietää mitä tarkoittaa, että on tieteellisesti todistettu mahdolliseksi luoda 100 % uusiutuviin perustuva lähteisiin energiajärjestelmä. Toivottavasti vastaus on yhtä lyhyt ja yleistajuinen kuin esim. tämä viesti; sellainen hyvin perusteltu tosi uskomus. Joukkovoima ei riitä todisteluksi. Toiseksi haluan tietää mitä roolia fuusioenergia ja ITER on esittävät tässä visiossa.

  Kysyjä varmaan viittaa tähän uutiseen: https://www.lut.fi/fi/uutiset/tutkijat-yksimielisia-kaikki-energia-voidaan-tuottaa-uusiutuvilla-jo-ennen-vuotta-2050 jossa sanotaan: Uusi energiajärjestelmä perustuisi aurinko- ja tuulienergiaan, energiavarastoihin, sektori-integraatioon sekä energia- ja teollisuussektoreiden sähköistämiseen, joka nojaa vetytalous- ja Power-x-ratkaisuihin. Niitä täydennetään tulevaisuudessa myös hiilidioksidin talteenotolla ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Asiaan liityvä tieteellinen artikkeli löytyy täältä: https://ieeexplore.ieee.org/document/9837910.
 2. Työharjoittelusivulla (https://elut.lut.fi/fi/opintojen-suorittaminen/tyoharjoittelut/tyoharjoittelut-tekniikan-koulutusohjelmissa) tulisi lukea, että harjoitteludokumenttien lähetysmetodi on sähköposti. Useat opiskelijat ovat koittaneet tehdä palautuksia sisun kautta koska selvää ohjetta tuolla sivulle ei ole.

  Tarkennamme ohjeistusta työharjoittelusivulla. Näin aluksi lisäsimme tarkennusta ohjeistukseen: Dokumenttien lähetys tapahtuu koulutusohjelman ohjeistuksen mukaisesti joko sähköpostitse tai työharjoittelun opintojakson Moodlen kautta. Eli kaikissa koulutusohjelmissa dokumentteja ei toimiteta sähköpostin kautta. Käymme työharjoittelun ohjesivun vielä paremmin läpi ja päivitämme sen lähiaikoina.

 Palautteet viikko 35 | Feedback received on week 35
 1. eLutissa ei näyttäisi olevan tätä sivua, mikä löytyy kuitenkin unilutista: https://uni.lut.fi/fi/opintotuki-ja-muu-opintojen-rahoitus

  Opintotuen ratkaisutoiminta on päättynyt kaikissa Suomen yliopistoissa ja korkeakouluissa 1.1.2018. Jatkossa opintotukeen liittyvät asiat hoidetaan Kelassa. Lisätietoja löytyy täältä. Opintojen rahoitukseen liittyviä sivuja on eLUTissa seuraavasti:
 1. The page https://elut.lut.fi/en/completing-studies/language-studies/chinese is missing relevant information: Mandarin Chinese is also spoken in Taiwan, which is one of the countries LUT students can apply for student exchange as well. The information is missing from the Finnish-language version of the page: https://elut.lut.fi/fi/opintojen-suorittaminen/kieli-ja-viestintaopinnot/kiinan-kieli Thank you.

  Missing information has been added to the pages.
 Palautteet viikko 31 | Feedback received on week 31
 1. Mistä tulee LUT-lyhenne? Erityisesti tuo U? Lappeenranta ja Lahti on L ja tekninen T mutta U?

  Vuoden 2003 alussa korkeakoulun nimeksi tuli Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LTY). Myöhemmin yliopiston visuaalisessa ilmeessä vakiintui käyttöön myös englanninkielinen nimi Lappeenranta University of Technology ja siitä tuli lyhenne LUT, jota nykyään käytetään yleisesti.

 2. The Application for Recognition of Prior Learning link does not work (found on the Recognition of Prior Informal Language Learning page)

  The link has been updated and it works again.

 Palautteet viikko 17 | Feedback received on week 17
 1. Hei! Suomenkielinen eLUT etusivu näyttää olevan hieman rikki. Ensimmäinen tekstiboksi näkyy puoliksi ja sen taustalla englanninkielisessä versiossa näkyvä kuva jää näyttämättä suomenkielisessä vastineessa. Testasin firefoxilla ja chromella samanlaisin tuloksin.

  Sivustolla tehtiin eilen päivitystä, jolloin kuva oli jäänyt jumiin. Vika on nyt korjattu.
   
 2. The Lahti Campus maps do not open up. https://elut.lut.fi/en/campuses/lahti-campus/campus-map-lahti

  The files has been updated and they work now.
 Palautteet viikko 16 | Feedback received on week 16
 1. E-lutin oik. ylänurkan valikossa oleva outlook-linkki on jotenkin rikki ja jää vaan pyörimään... saisiko tämän korjattua? moodlessa oleva vastaava linkki kyllä toimii.

  Testasimme linkin useammalla selaimella ja henkilölle. Ongelma on todennäköisesti käyttäjän internet-yhteydessä kun latauskuvake jää pyörimään eikä lataa sivua.
   
 2. I think there is a mistake in this https://elut.lut.fi/en/completing-studies/language-studies/chinese page. It says that 'Apart from China, it is spoken for example in Taiwan, Malaysia and Singapore.' We have to admit that Taiwan is a part of China it is not a independent country.So please fix it.Thanks a lot!

  Thank you for your kind attention. I corrected the information on the page.
 Palautteet viikko 15 | Feedback received on week 15
 1. LUTista: Aiemmista palautteisiin hakutoiminnosta on vastattu "...Tämän johdosta olemmekin panostaneet hakutoimintaan, jolloin kaiken tiedon löytää hakusanoilla..." Mielenkiintoista, että kun hakukenttään syöttää "Helpdesk" saa jotain aivan muuta hakutuloksiin kuin helpdeskin yhteystiedot, esim. ensimmäisenä ehdotuksena: "OPETUSSUUNNITELMAKAUDEN VAIHTAMINEN TUTKINTO-OHJELMALLE, OPINTOKOKONAISUUDELLE TAI OPINTOJAKSOLLE" ja toisena "UUDEN OPISKELIJAN ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE". Ja joka ikinen kerta kun olen hakukenttää käyttänyt olen turhautunut ja etsinyt tiedot manuaalisesti, juurikin samasta syystä: hakutulos ehdotukset ovat aivan puutaheinää. Liittäisin kuvan, mutta tähän lomakkeeseen ei pysty lisäämään liitteitä.

  Teemme haun kanssa edelleen töitä, tarkoittaen sitä, että kun vastaan tulee sivu, jota haku ei jostain syystä löydy, niin käymme lisäämässä sivulle avainsanan. Antamasi palaute oli todella hyvä esimerkki asiasta, näin todellakin oli. Kävin nyt lisäämässä avainsanoja IT-sivulle ja nyt haku tunnistaa hakusanan helpdesk ja ehdottaa oikeaa sivua. Pyytäisimme kaikkien sivujen käyttäjiä antamaan palautetta sivuista joita ei vielä nyt löydy, niin saamme asian heti korjattua.
   
 2. eLUTista: löysin yhden rikkinäisen linkin (tulee 404 page not found): https://elut.lut.fi/fi/it-ohjeet-sahkoiset-tyokalut/lut-vdi-etakayttopalvelu-etatyopoyta Tämä linkki on ainakin LABin etätyöpöytää koskevalla sivulla (https://elab.lab.fi/fi/it-ohjeet-opiskelun-tyokalut/lut-vdi-etakayttopalvelu-etatyopoyta) Luulisin että rikkinäisen linkin olisi tarkoitus viedä tänne: https://elut.lut.fi/fi/it-ohjeet-opiskelun-tyokalut/lut-vdi-etakayttopalvelu-etatyopoyta tai täältä mä ainakin löysin sen mitä etsin. Kivan selkeästi kuitenkin oikealle sivulle kerätty info etätyöpöytäilystä, kiitos siitä! :)

  Kiitos hyvästä huomiosta, linkki on nyt korjattu.
 Palautteet viikko 12 | Feedback received on week 12
 1. En löytänyt elutista tietoa tilintarkastajatutkintojen koulutuksellisista vaatimuksista hakutoiminnolla eli joko se puuttuu tai haku ei sitä löydä intuitiivisilla hakusanoilla. Uni.lut.fi-sivustolta hakemalla tieto löytyy "Tilintarkastajatutkintojen vaatimukset_ LUT_2021"-tiedostona dokumenttipankista. Päätäni en pistä pantiksi ko. tiedoston tietojen ajantasaisuudesta, mutta näppituntumalta kaikki mainitut kurssit ovat olleet tänä lukuvuonnakin saatavilla, joten ehkä sen voisi sellaisenaankin johonkin laittaa julkisesti saataville.

  Kyseinen ohjeistus löytyy eLUTin sivulta https://elut.lut.fi/fi/opintojen-suorittaminen/opintojen-suunnittelu/opintosuunnitelma-hops/kauppatieteiden-ohjeita pdf-tiedostona. Lisäsin sivulle avainsanan: Tilintarkastaja, joten nyt sivun pitäisi löytyä myös haun kautta.
   
 2. Olisi kiva jos yliopiston kesäopinnot tulisivat tietoon esimerkiksi jo helmikuussa. Nyt kun niitä ei ole vieläkään julkaistu, niin on vaikea suunnitella, että tekeekö kesän töitä vai opiskeleeko. Jos ne julkaistaisiin aiemmin, niin voisi jo aikaisessa vaiheessa katsoa, että onko omaan tutkintoon sopivia kursseja riittävästi, jotta on järkevää opiskella kesällä. Lisäksi kysyin asiasta kaplaakin opinto-ohjaajalta ja hänen vastaus oli, että kurssit julkaistaan kevään aikana eikä mitään tarkempia tietoja. Olisi siis kiva jos kurssit voitaisiin julkaista aiemmin ja jos tämä ei ole mahdollista niin julkaistaisiin edes, että millon kurssit julkaistaan.

  Välitin palautteen tiimille, joka vastaa kesäopintojen suunnittelusta. Julkaisemme kielten osalta kesäopintojen tarjonnan viikolla 10 ja muu tarjonta julkaistaan huhtikuun alkuun mennessä. Ne tulevat löytymään hakusanalla: kesäopinnot.
Palautteet viikko 11 | Feedback received on week 11
 1. Nykyisestä eLUT:sta ei löydä mitään. UniLutista sentään löytyi kaikki tarvittavat teidot ja päivämäärät opiskeluun liittyen. Esimerkiksi, missä lukee lukukausien ajankohdat.

eLUT verkkosivuilla on paljon asiaa. Tämän johdosta olemmekin panostaneet hakutoimintaan, jolloin kaiken tiedon löytää hakusanoilla. Etusivun hakukenttä antaa ehdotuksia haetuista sivuista, ne eivät vie suoraan sivulle. Enteriä painamalla  pääsee haun pääsivulle, josta löytyy linkit halutulle sivulle. Kirjoittamalla hakukenttään: lukukauden ajankohdat - tulee ehdotus sivusta nimeltä Opiskelijan aikataulut, josta löytyy infoa.

Palautteet viikko 10 | Feedback received on week 10
 1. ELutissa voisi panostaa hakukoneoptimointiin. Esimerkiksi kun etsii LUT Tentit hakusanalla Googlesta, tulee lähinnä lut.fi-sivulle vieviä linkkejä ja linkki johonkin uutiseen maskinkäytöstä tentissä. Olisi kiva ja nopeuttaisi, että toisi suoraan "Tenttiminen"-sivun eLutista.

  eLUtin lanseerauksen myötä lähdimme myös parantamaan Googlen hakukoneoptimointia mutta valitettavasti se vie hieman aikaa, jotta saamme eLUTin tutuksi ja tunnetuksi Google-haussa. Vastaava sivusto eLAB on ollut olemassa jo kauemmin ja tullut näin paremmin googlelle tutuksi.
   
 2. eLutin Kampuskartta-osiosta ei löydy yhtään karttaa, pdf:t eivät aukea.

  Testasin ja päivitin sivut Kampuskartta Lappeenranta ja Kampuskartta Lahti. Nyt liitteiden pitäisi aueta.
Palautteet viikko 9 | Feedback received on week 9
 1. Palautetta eLutista: Nuo opintojen suorittamisen alapuolella olevat otsikot, kuten tenttiminen ja siihen liittyvät aikataulut, ja opinnäytetyö ovat aika syvällä piilossa ja monen klikkauksen takana. Olisi helpompaa, jos ihan etusivulla olisi vaikka tenttiminen ja sen alle liittyvät otsikot, tenttiminen on kuitenkin paljon arkisempi asia kuin esimerkiksi opiskelijavaihto, jonka viereen nämä tenttiasiat on sijoitettu. Vanhassa uni.lutissa yksi parhaita ominaisuuksia oli tosiaan tuo, että tenttiasioihin, varsinkin päiväkohtaiseen kuulustelujärjestykseen pääsi heti etusivulta ilman ylimääräisiä klikkauksia tai etsintää Opinnäytetöitä koskevan osion voisi myös lisätä tai siirtää kokonaan valmistuminen-osioon, sillä varmasti moni menee etsimään dipasta ja kandista tietoa myös sieltä, erityisesti kun kypsyysnäyte on myös siellä.

  eLUT verkkosivuilla on todella paljon asiaa ja olemme yrittäneet rakentaa kokonaisuudesta loogisen mutta valitettavasti välillä tieto on syvällä useamman otsikkotason alla. Tämän johdosta olemme panostaneet hakutoimintaan, jolloin polkua ei tarvitse etsiä otsikoiden alta. Haku löytää siis kaikki edellämainitut sivustot ja nopeuttaa näin tiedon löytymistä. Etusivun hakukenttä antaa ehdotuksia haetuista sivuista, ne eivät vie suoraan sivulle. Enteriä painamalla  pääsee haun pääsivulle, josta löytyy linkit halutulle sivulle. Sivuille on myös mahdollista lisätä avainsanoja, jotta haku löytäisi sivut vieläkin paremmin. Näistä otamme mielellämme vinkkejä vastaan.
   
 2. Tenttilistat eivät päivity. Miten on mahdollista, että tenttilistalinkki voi antaa sekä edellisen että kuluvan päivän tenttisalit kahdelle eri henkilölle? Sivuhistoria oli tyhjennetty ja silti samalla linkillä ei päässyt samalle päivitetylle sivulle. Muutenkin sivustolta minkään tiedon löytäminen on tehty erittäin vaikeaksi enkä nää mitään järkeä tässä että aiempi toimiva unilut on ajettu alas ja korvattu tällä keskeneräisellä tekeleellä.

  eLUTissa on tänään perjantaina 4.3. aamulla ollut tekninen päivitysviivästys tenttilistojen osalta mutta se on nyt saatu korjattua. Normaalisti tiedot päivitetään sivulle jo heti klo seitsemän jälkeen aamulla, koska aamutentit alkavat kello 8:30. Pahoittelemme tämän aamun viivästystä ja siitä aiheutunutta ylimääräistä vaivaa.
  UNI.lut.sivusto oli valitettavasti tullut jo tiensä päähän päivittämisen osalta ja uudelle sivustolle oli tarvetta. Kehitämme eLUT sivua kaiken aikaa käyttäjäpalautteiden pohjalta ja yritämme saada sen toimimaan mahdollisimman joustavaksi ja helpoksi opiskelijoille. Tämän johdosta olemme panostaneet hakuun. Haku löytää etsittävän asian helposti ja nopeuttaa näin tiedon löytymistä. Etusivun hakukenttä antaa ehdotuksia haetuista sivuista, ne eivät vie suoraan sivulle. Enteriä painamalla  pääsee haun pääsivulle, josta löytyy linkit halutulle sivulle.
Palautteet viikko 8 | Feedback received on week 8
 1. Opinnäytetyöpohja on kauhean vaikea löytää, siis Googlaamalla tai ihan eLutin hausta ei löydy ensimmäisten joukossa. Itse asiassa eLutilla ei taida olla ollenkaan hakukoneoptimointia, toisin kuin eLabilla. Sivusto ei siis ilmaannu hakutuloksiin käytännössä ikinä, mikä on aika ikävää, koska sivulta on muutenkin vaikea löytää mitään.

  eLAB ja eLUT sivustojen hakua on yritetty parantaa huomattavasti nyt alkuvuodesta, kehitämme niitä samanaikaisesti. Etusivun hakukenttä antaa ehdotuksia haetuista sivuista, ne eivät vie suoraan sivulle. Vasta painamalla enteriä pääsee haun pääsivulle, josta linkkiä klikkaamalla pääsee halutulle sivulle. Sivuille on myös mahdollista lisätä avainsanoja, jotta haku löytäisi sivut vieläkin paremmin. Kävin lisäämässä Opinnäytetyö sivuille sanat: Opinnäytetyön mallipohja ja Opinnäytetyö mallipohja. Nyt haun pitäisi ehdottaa näitä sivuja. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia sivuista, joita haku ei löydä, niin voimme lisätä niille avainsanoja.
   
 2. Yritin etsiä tietoa LUT:n kesäopinnoista, mutta tästä ei löydy infoa sivuilta. Olisi hyvä jos elutista löytyisi jotain tietoa tähän liittyen.

  Julkaisemme kielten osalta kesäopintojen tarjonnan viikolla 10 ja muu tarjonta julkaistaan huhtikuun alkuun mennessä. Ne tulevat löytymään hakusanalla: kesäopinnot.

Palautteet viikko 7 | Feedback received on week 7
 1. eLUT:n käyttökokemusta voisi parantaa muuttamalla navigoinnin tekstit normaailksi, ei TIKKUKIRJAIMILLA KIRJOITETUKSI, niitä kun on hankalampaa lukea, varsinkin suuremmalla näytöllä. Huuto-casella kirjoitettu teksti valkoisella pohjalla, mustareunuksisessa laatikossa tekee lukemisesta oikeasti hankalaa, esimerkiksi sivulla OPINTOJEN SUORITTAMINEN, kun näitä otsikkolaatikkoja on noinkin monta päällekäin.

Olemme pyrkineet löytämään verkkosivujen suunnitteluvaiheessa asettelultaan rauhallisen ratkaisun fonttikoon osalta, jotta käyttökokemus olisi miellyttävä. eLUT sivusto on tarkistettu saavutettavuusasiantuntijoilla ja he ovat todenneet sivut Aluehallintoviraston määrittelemällä tavalla saavutettaviksi ja saavutettavuusvaatimukset täyttäviksi.

Palautteet viikko 6 | Feedback received on week 6
 1. Mistä nykyisin löytää vuosittaisen akateemisen kalenterin?

  Opiskelijoiden lukuvuoden aikataulut löytyvät täältä: https://elut.lut.fi/fi/opintojen-suorittaminen/opintojen-suunnittelu/opiskelijan-aikataulut

 2. Olisiko eLUTiin mahdollista saada sivu jossa olisi samat linkit, kuin uni.lut.fi -sivustolla oli oikeassa reunassa? Tai voisiko ne suoraa lisätä etusivulle? Sähköposti, Sisu ja kirjaston sivut ovat ne joita opiskelijat käyttävät päivittäin, mutta linkit niihin ovat erillisten hakujen ja parin tai kolmen nettisivun takana. Uni.lut.fi sivustolta löyty kaikki tarvittavat linkit, klikkasi haluamansa auki ja se oli siinä.

  eLUTin etusivulla, oikeassa yläkulmassa, on MENU-valikko, jonka alta löytyy pikalinkit Sisuun, Moodleen, Time-Editiin ja sähköpostiin. Juttelemme eLUT kehitystiimimme kanssa kirjaston pikalinkin lisäämisestä Menu-valikkoon.
 3. Vaihtokohteiden lukukausi aikataulut olisi kiva saada taas näkyviin. Ennen pystyi tarkastella helposti, että kuinka pitkää vaihto kestää.

  Lukukausitiedot olivat tosiaan ennen UNIissa mutta eLUTin myötä on noussut ajatus ettei niitä enää eLUTiin tarvita, koska tiedot löytyvät jokaisen yliopiston omilta sivuilta. Tietojen ajantasalla pitäminen ja päivittäminen vaatisi jatkuvaa tarkistelua, mutta toki mietimme vielä näiden sijoitusta sivulle.

 4. There are some links which are not working in the page of Planning your Doctoral studies - headlines Enrolment for the academic year and Enrolment for courses and exams.

  All the links have been now updated and are working.

Palautteet viikko 4 | Feedback received on week 4
 1. eLUTIn haussa oikean tiedon klikkaaminen voisi viedä suoraan tuolle sivulle eikä vain täydentää hakua. Tällä hetkellä esimerkiksi, jos hakuun kirjoittaa "harjoittelu" ja valitsee ensimmäisen ehdotuksen "harjoittelusopimuksen tekeminen" täydentää haku tuon tiedon, muttei hae sitä automaattisesti tai johda tuolle sivulle.

  eLUTin haku on rakennettu niin, että etusivun Haku-toiminta antaa vain ehdotuksia, jotka eivät siis ole pikalinkkejä sivuille. Vasta suurennuslasia painamalla tai enteriä klikkaamalla pääsee itse hakusivulle, josta löytää pikalinkit haetulle sivuille. Esimerkisi Google toimii samalla periaatteella eli ehdottaa hakutuloksia, ei suoria linkkejä.
 2. Missä näkyy vuoden kalenteri ja periodit? Ne olivat vielä vanhan UNIin sivuilla. Miksi sulkea vanha sivusto jos kaikkia tietoja ei löydy elutista?

  Opiskelijan aikataulut löytyvät eLUtista täältä: https://elut.lut.fi/fi/opintojen-suorittaminen/opintojen-suunnittelu/opiskelijan-aikataulut
  UNI sivusto oli jo vanhentunut eikä sen päivittäminen uuteen versioon ollut enää mahdollista. Loimme uuden eLUT- verkkosivuston, joka elää ja kehittyy kaiken aikaa saatujen palautteiden ja käyttäjakokemusten myötä. Tällä hetkellä eLUtista pitäisi löytyä ihan kaikki sama tieto kuin ennen UNIstakin, mutta se on ehkä esitetty eri muodossa kuin aikaisemmin. Palautteessa oli myös kommentteja koskien vaihto-opiskelua ja siihen käytettäviä järjestelmiä. Ne olemme välittäneet opiskelijavaihto-tiimillemme.

Palautteet viikko 3 | Feedback received on week 3
 1. Kun eLutia kehitätte, niin varmaankin muistatte, että suomenkielen nimitys on yleensä "Suomi" - ei "Finnish". Hyvä on kuitenkin, että käytätte vielä suomenkieltä sivustoillanne, kiitos siitä.

  Kaikki meidän viestintämme on kaksikielistä eli suomi ja englanti. Pyrimme parhaamme mukaan palvelemaan sekä suomen- että englanninkielisiä opiskelijoita. Etusivun kielivalikon termi Finnish helpottaa vieraskielisiä löytämään kielivalikon.
 2. eLUTissa pitäisi ehdottomasti olla kohta, josta löytyy IT ladattavine ohjelmistoineen. Nyt en löydä sitä mistään. Pelkkä webmail ei riitä.

  Kaikki opiskeluun liittyvät it-ohjeet ja työkalut löytyvät tämän linkin takaa: https://elut.lut.fi/fi/it-ohjeet-opiskelun-tyokalut. Tarvittaessa apua saa opiskelijoiden IT tukipalvelusta, jonka yhteystiedot löytyy täältä.

Palautteet viikko 1-2 / 2022 | Feedback received on week 2 / 2022
 1. Missä täällä eLUTissa ovat koulutusohjelma- tai edes osastokohtaiset tiedotuskanavat opiskelijoille?

  Ne eivät löydy valitettavasti vielä, ovat kuitenkin tulossa.
   
 2. Where can I find the academic calendar for next year? I tried to find it on the eLUT website, but maybe I missed it. It would be great if the link for that was in a prominent place so that it is easy for everyone to find.

  https://elut.lut.fi/en/completing-studies/planning-your-studies/student-calender (Have you tried search? You can find the calender easily when writing a search calender)
   
 3. Toivoisin näkeväni sivulta, milloin sitä on viimeksi päivitetty. Ja jos joku tieto lisätään / muutetaan, niin jollain lailla olisi hyvä erottaa mikä tietoa sivulla on uusi / muokattu.

  Tämä otetaan pohdintaan ja mietitään miten voisi toteuttaa parhaiten. Periaatteessa kaikki eLUTin tieto on ajan tasaista, koska kaikki muutokset tehdään suoraan sivulle.
   
 4. Tenttijärjestykset-sivuston linkit eivät avaudu eLutissa. Polku: Etusivu -> OPINTOJEN SUORITTAMINEN ->TENTTIMINEN-> TENTTIJÄRJESTYS. Eli jos yrittää avata linkkiä "Koulutusohjelmakohtainen tenttijärjestys, Lappeenranta" tm. Ei saa mitään auki.

  Liitteiden kanssa on ollut ongelmia eLUTissa viikolla 1 ja vikaa ollaan korjaamassa. Liitteet aukenivat nyt ainakin testaajalla normaalisti.
   
 5. Miksi ihmeessä uni lut piti sulkea ennen kuin kaikki tieto oli siirretty eLut palveluun? Eilen yritin löytää tietoa ryhmätyötilojen varaamisesta ja minun piti käyttää googlen välimuistissa olevaa versiota uni lutista, koska kyseistä tietoa ei ole eLut palvelussa.

  Uni-portaali on poistettu tuotantokäytöstä 1.1.2022 mutta se on julkisesti saatavissa vielä 21.1.2022 saakka, koska kaikkia sisältöjä ei ollut ehditty siirtää.
   
 6. Tämä uusi uni.lutin korvike on kehno, sillä opinto-oppaat eivät toimi. Sisustakaan ei missään ole mitään selkeitä ohjeita ja jos on niin niitä ei löydä. Kursseille ilmoittautminen on tehty aivan liian turhan monivaiheiseksi? Missä ovat selkeät ohjeet kuinka ilmoittautua maisterivaiheen kursseille kaksiportaisuuden kanssa?

  eLUTiin on nyt päivitetty SISU-ohjeet, joiden avulla ilmoittautuminen kursseille onnistuu.
  SISU-ohjeet https://elut.lut.fi/fi/it-ohjeet-sahkoiset-tyokalut/sisu/sisu-ohjeet
  Kaksivaiheisen koulutuksen tutkinto-ohjelmien käsittely https://elut.lut.fi/fi/it-ohjeet-opiskelun-tyokalut/sisu/sisu-ohjeet/henkilokohtainen-opintosuunnitelma-hops-sisu-1
  Opintojaksoille ilmoittautuminen https://elut.lut.fi/fi/it-ohjeet-opiskelun-tyokalut/sisu/sisu-ohjeet/opintojaksoille-ilmoittautuminen-sisu
   
 7. Ennen kuin lanseeratte uusia sivuja linkkejä pitäisi tarkastella ensin. Esim Moodlessa olevat linkit Dippakurssilla eivät toimi, koska linkki on vanhalle unilut-sivulle. Yritin myös googlettaa ohjetta siirtää time-edit kalenteria outlookiin ja ohje löytyykin googlen kautta. Kuitenkaan linkki ei taaskaan toimi eikä eLUTin oma haku anna vastaavaa ohjetta.

  eLUT sivustolla ollaan parhaillaan tekemässä käyttäjätestausta testiporukan toimesta. Korjaamme kaiken aikaa virheellisiä tietoja ja linkkejä. Opettajat sen sijaan vastaavat Moodlen sisällöstä, joten heille olisi hyvä vinkata toimimattomista linkeistä. Yritämme saada kaiken korjattua mahdollisimman pian ja otamme mielellämme vastaan palautetta.
   
 8. Saisiko sisun, moodlen ja sähköpostin pikakuvakkeet sivun yläpalkkiin? Niitä käyttää eniten ja ne täytyy nyt etsiä hankalasti valikon takaa.

  eLUTin etusivun oikeassa yläkulmassa on MENU-valikko, jonka alta löytyy pikalinkit Sisuun, Moodleen ja sähköpostiin.
   
 9. Moi Uni portaali on uudistunut ja Dippa Mappi osio on jäänyt tyhjäksi. Ei löydy aikaisemmin sivustolla olleita lomakepohjia.

  DippaMappi osio on nyt julkaistu eLUTissa: https://elut.lut.fi/fi/opintojen-suorittaminen/opinnaytetyo/diplomityo-pro-gradu-tutkielma Pahoittelemme että sivun julkaisu viivästyi.
   
 10. eLUTin kaikki Euroopassa olevien vaihtomaiden omat sivut ovat vielä tyhjiä, vaikka hakuaika syksyksi 2022 ja kevääksi 2023 alkaa alle kuukauden päästä. Opiskelijat eivät siis pääse eLUTissa tutustumaan mahdollisiin vaihtokohteisiin, eikä vanhoja tietoja enää löydä UNIsta, sillä UNI uudelleenohjaa käyttäjän automaattisesti eLUTtiin. Palvelu on kuitenkin vielä selkeästi keskeneräinen, ja tietoa puuttuu paljon. Kaikki Euroopan vaihtokohteiden lisätiedot puuttuvat uudesta portaalista. Esim, Espanja: https://elut.lut.fi/fi/opintojen-suorittaminen/kansainvalistyminen-ja-opiskelijavaihto/vaihto-opiskelu/vaihtokohteet-3

  Kansainvälistymisen sivut ovat parhaillaan työn alla. Vaihtokohteet Euroopassa sivusto on parhaillaan työn alla. Eilisen (keskiviikko 12.1.) aikana sivut on saatu lähes kuntoon, vain muutaman maan tiedot vielä puuttuu. Hakuaikataulut ovat tekijöillä ja vastuuhenkilöillä tiedossa ja sivut saadaan varmasti hyvin pian kuntoon.